Tijdens onze research naar onderdelen van NX-tableau’s hebben we een aantal oude originele documenten gevonden! Het zijn allemaal documenten die rond de jaren ’60 zijn gemaakt. Voor een deel is het cursusmateriaal, voor een deel tekeningen van emplacementen en vrije baan. De komende tijd zullen we ze geleidelijk inscannen en online zetten, bij de andere documenten.

Vandaag zetten we alvast een aantal van die documenten online. De eerste is een uitleg over de onderdelen van de NX beginknoppen. Daar staan ook tekeningen bij van de verschillende onderdelen.

Daarnaast zetten we ook een volledige cursus CVL met A-relais online. Dit is de voorganger van de CVL met J-relais (die is hier te vinden). Er waren naast het standaard A-relais ook veel speciale types aanwezig. Een paar voorbeelden daarvan zijn: stroomrichtinggevoelige relais, magnetische stick-relais, vertraagde relais, en meer. Bij de J-relais werd 1, uniform, type toegepast.

Alle documenten zijn op onze documentenpagina te vinden. Veel leesplezier!